Ragdollen

Lugn och tillgiven, tålmodig och intelligent, social, vänlig och vacker!

Med silkeslen päls, djupblå ögon och ett fantastiskt lynne är det inte konstigt att rasen har blivit så populär. Tack vare att den är så lugn och tillgiven är den perfekt som innekatt. Dessutom har den lätt att anpassa sig. Ragdollen ger verkligen skäl för namnet ”trasdocka” eftersom den slappnar av så fullständigt när man lyfter den.

Ragdollen följer gärna sina familjemedlemmar. Den är nyfiken och vill gärna vara med överallt. Den möter gärna både dig och dina gäster i dörren när du kommer. Den är lugn, lättjefull och tillgiven, men uppskattar samtidigt lek och bus – men på ett lite lugnare sätt. Ragdollen kommer lätt överens med både djur och barn, och anpassar sig lätt efter familjens vardagsrutiner. Den visar gärna sin totala uppskattning gentemot sina familjemedlemmar, och det är lätt att uppfatta den som lite hund-, eller valplik.

Ragdollen är stor och kraftig, med lång muskulös kropp. Ögonen är blå och ovala. Huvudet är brett och mjukt triangelformat. Kinderna ska vara välutvecklade och nosen ha en liten böj. Öronen är placerade brett isär, är lätt framåttippade och medelstora med rundade toppar. Allt som oftast är Ragdollen väldigt lätthanterlig, vilket gör skötsel – som kloklippning och pälsvård – betydligt lättare. Pälsen, som är silkig och medellång till lång, är lättskött och tovar sig sällan. Pälsen ligger tätt mot kroppen och när katten rör på sig så ”skiktar den sig”. Fullvuxen, fullt utmaskad och färdig i sin färg blir den först i treårsåldern.

Självklart ger en rasbeskrivning en generell bild, eftersom varje katt har sin alldeles egen personlighet!


Läs mer om Ragdollen på www.Ragdollklubben.com