S*RagGorgeous Cutiepie


Kallas: Cutie eller Pajen. Bland annat!
Blivande avelshona
Blå colourpoint tabby, a 21
Född 2011-02-13

Hälsotester: UA ultraljud hjärta/njurar
                  DNA HCM n/n genom föräldrar
                  FeLV/FIV negativ
                  Blodgrupp A

>> Galleri
>> Stamtavla


Lyssnar genast då man pratar med henne eller kallar på henne. Kärleksfull och omtänksam. Social och pratglad. Uppmärksam och intelligent. Busig och nyfiken. Lugn och harmonisk... Adjektiven kan bli hur många som helst när man ska beskriva prinsessan Cutie.

Cutie är med i det allra mesta som händer i familjen, och vill väldigt gärna vara i absoluta centrum. Hon bjuder oss konstant på totalknasiga upptåg som leder till många, många skratt! Hon trivs alldeles utmärkt då hon får bli buren hängande över axeln. Hon är en riktig famnkisse som gärna vill vara nära och mysa, och är både kvällstrött och morgontrött. Däremellan har hon många viktiga uppgifter. Cutie gillar rutiner och har koll på rutinerna. Hon sköter om och tvättar oss familjemedlemmar, och är väldigt uppmärksam och lyhörd för allt som händer - och särskilt om någon i familjen behöver bli extra ompysslad! 

Helst dricker hon sitt vatten i ett glas på handfatet eller direkt ur kranen. Älsklingsleksaken, alla kategorier, är hårsnoddar. Perfekta att bära på, kasta iväg, jaga och hämta. Kurragömma är en annars av hennes favoritlekar.

På djurfronten är hennes bästa kompis - förutom BoDiddely - teddydvärgvädurskaninen Minnie.
 


S*Wihlthos BoDiddely


Kallas: Bubblis eller Bubbelgum. Bland annat!
Kastrerad sällskapsherre
Blå mitted, a04
Född: 2007-07-31

>> Galleri
>> Stamtavla
 

Kommer genast då man visslar. 

Vi är så tacksamma för att BoDiddely inte kunde gå till avel som planerat. Annars hade vi inte fått möjligheten att köpa honom från Anna på S*Wihlthos hösten 2007. I dag känns det konstigt att vi någonsin har levt utan honom. BoDiddely, tryggheten och lugnet själv. Så otroligt snäll och god. En verkligt cool gosebjörn, totalt bekymmerslös och stor kille som sällan själv förstår hur stor han är. I hans ögon verkar han ännu tro att han är den lilla kattungen som han var när han kom till oss.  

BoDiddely är gärna med oss i alla våra sysslor, både inne och ute. Om han inte ligger i fullständig djupsömn någonstans. För BoDiddely hittar man ofta raklång på rygg, totalt avslappnad. Eller hängande över någon fåtöljrygg.  Han gör inga stora anspråk på tillvaron, men vill väldigt gärna att hans soffhörna ska vara ledig när han är på väg dit. Annars kan han tyst sitta och vänta ut platsen tills den blir ledig för honom.  

Nästan alltid dricker BoDiddely sitt vatten med en av hans stora framtassar. Han kupar den som en skål, fiskar upp vatten och så dricker han ur tassen. Hittar han en passlig vattenpöl utomhus sitter han gärna och plaskar i den.

BoDiddely älskar att vara med i trädgården och pyssla. Allra bäst trivs han i växthuset!


SE*Katrinabackens Zee Blues

Kallas: Zee
Ung hane som även han ska bli sällskapsherre
Brun mitted, n04
Född: 2014-04-24

>> Galleri
>> Stamtavla
Mer info inom kort

 


I vårt minne

Mio

Huskatt
2006-07-01 - 2012-06-28

Huskatten Mio som kom till oss som väldigt liten kattunge, utdömd av veterinär eftersom hon var i väldigt dåligt fysiskt skick. Men hon visade sig vara en superkämpe med en otrolig livsgnista, och vi ville ge henne en chans. Efter mycket kärlek och kämpande började hon så småningom att blomstra. Och hela sitt liv visste hon sedan sin vikt i guld. Hela familjens drottning. Midsommaren 2012 blev hon plötsligt allvarligt sjuk. Den gången gick det inte att rädda henne. Varken med all möjlig veterinärhjälp, eller all kärlek och omvårdnad och vårt nattliga vakande. Hennes dåliga start i livet hade kommit ikapp henne.

Men tack vare att Mio var så sjuk som kattunge bestämde vi oss för att hennes kommande kattkompis skulle bli en raskatt, och därmed vara säkra på att uppfödaren hade gjort sitt allra bästa för att ge kattungen den bästa möjliga start i livet.

På den vägen fick vi upp ögonen för Ragdoll och blev totalförtjusta i rasen. Tack och lov för det!